Iedere twee weken nieuws, opinie en agenda op maat Lees online  |  Afmelden
 
29 januari 2019
voor professionals die werken voor cultuur
op school of in de vrije tijd
Cultuur als bindmiddel
Interview Cultuurcoach
Scholen eigenaar maken van cultuuronderwijs, verenigingen verbinden met het onderwijs, samenwerken met de collega van sport, projecten ontwikkelen om maatschappelijk draagvlak te vergroten... Het is slechts een kleine greep uit het dagelijkse werk van Rick Vechel, Cultuurcoach bij Stichting Menswel in de gemeente Echt-Susteren.
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
Cultureel Kapitaal
Worden we minder creatief?
10 januari 2019 - Door Zoë Zernitz
Nemen de verbeeldingskracht en originaliteit van leerlingen af? Zoë Zernitz laat haar licht schijnen op enkele van de meest felbegeerde vaardigheden van deze tijd. Wat kunnen we concluderen uit Nederlands en internationaal onderzoek? Is er reden voor pessimisme?
Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn
 
9
feb
 
Jongeren 'porren' voor muziek
Hoe motiveer je jongeren om zich aan te sluiten bij jouw (Brabantse) muziekvereniging? Een inspiratiebijeenkomst met lezingen en tips over het werven, motiveren en vasthouden van jongeren in De Muzelinck in Oss.
lkca
Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst
Lange Viestraat 365
Postbus 452
3500 AL Utrecht
  030 711 51 00
info@lkca.nl
www.lkca.nl
Afmelden
Profiel aanpassen
Facebook   Twitter   Linkedin   Vimeo
Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) wil ervoor zorgen dat iedereen goede cultuureducatie krijgt (op school én in de vrije tijd) en dat iedereen kan meedoen aan culturele activiteiten. Met dit doel ondersteunen wij professionals en bestuurders werkzaam in cultuureducatie of cultuurparticipatie.